Verema 2022

La verema d’aquest any 2022 ha arribat després d’un estiu molt calorós. Tot i que actualment estem a la tardor, per les temperatures que tenim aquests dies, sembla que es vulgui allargar fins passada la Castanyada… Bé, tornem on estàvem, dèiem que ha estat un estiu calorós i també ha estat sec. Les setmanes prèvies a la verema estàvem pendents de com això afectaria el raïm, a causa de l’estrès tèrmic al qual estaven sotmesos els ceps.

Per la nostra alegria, hem arribat al vermar amb una collita de molt bona qualitat 🙂 Desitgem que hagi estat comú a tots els cellers en general i especialment als de la DO Montsant.

Les varietats blanques, en el nostre cas la garnatxa blanca i el chardonnay, totes dues utilitzades per a l’elaboració del vi ecològic Blanc La Placeta, es van vermar entre mitjans i finals d’agost. Amb una graduació òptima i una acidesa baixa, com és habitual en els climes càlids. De segur que tota aquesta calidesa es veurà reflectida en el vi.

Pel que fa a les varietats de raïm negre, les que utilitzem per a l’elaboració del vi de criança Càdec. La maduració va ser més lenta (tot i les calors de les quals estàvem parlant). El resultat ha estat una graduació i acidesa molt ben equilibrada. A més la rapa i les llavors també estaven madures, aquest fet ens fa pensar en què el vi serà estructurat i amb cos. Per tal de poder gaudir de l’anyada 2022 del Càdec, però, haurem d’esperar fins a l’any 2024, tingues paciència que tot lo bo arriba!

Seguim doncs arremangats al celler on encara ens queda alguna premsada per a fer.

Salut i vi!

Quim i Mercè

Articles relacionats:

Si la Placeta tanqués les portes

Si la Placeta tanqués les portes

Què passaria si la Placeta tanqués les portes? Doncs... segurament, RES! (ja ho diuen que res ni ningú és imprescindible, oooh!) Que una empresa...

Aquest any l’alegria és doble!

Aquest any l’alegria és doble!

Si fa just un mes anunciàvem a les xarxes socials que el vi Blanc ecològic la Placeta 2021 havia obtingut medalla d'or al concurs Grenaches du...

logotip celler la placeta vins ecològics do montsant

Comprar La Placeta és fàcil!

Volem que la teva única feina sigui relaxar-te amb una copeta de bon vi. Salut!

No hi ha productes a la cistella