Publicat el Deixa un comentari

Com elaborem el vi negre criança Càdec

Hem elaborat una infografia on hi apareixen les primeres fases de l’elaboració del vi negre criança Càdec.

El raïm és procedent de la vinya familiar ubicada a la finca el Molí de la Bleda (DO Montsant). És una vinya plantada l’any 1940 que està considerada vinya vella (com més anys té el cep més qualitat té el raïm que produeix). Treballada pel celler la Placeta amb agricultura ecològica i certificada pel CCPAE.

La verema és manual i en caixes de 20kg (per assegurar que el raïm arriba sencer al celler).

Una vegada el raïm entra al celler, passa per la derrapadora. Aquesta màquina separa els grans de raïms de la rapa i aixafa, en una segona fase, els grans de raïm. Per tant, de la derrapadora en surt el raïm aixafat: suc, pell i pinyols entraran al dipòsit d’acer inoxidable.

El que fa el suc (most) amb les pells i pinyols és macerar. Les pells del raïm van cedint aroma i color al most i estaràn junts fins que es decideix que és suficient segons el vi que es vulgui elaborar. En el cas del vi negre criança Càdec, aquesta maceració pot durar quasi un mes.

Un cop acaba la maceració (durant aquest mes el most ja haurà començat a fermentar també) hem de premsar. La premsa del celler és una premsa vertical, molt suau. Amb el premsat el que fem és separar la pell i pinyols del vi. D’aquesta manera el que ara tornarà a entrar al dipòsit serà tansols el vi per acabar la fermentació.

I fins aquí, els primers passos de l’elaboració del vi negre criança DO Montsant, Càdec.

Segueix-nos a Instagram per veure les fotografies de la verema del Càdec 2021 que serà d’aqui pocs dies! I vés visitant el nostre blog que ben aviat penjarem les fases següents de la seva elaboració.

Compra’l aquí i gaudeix d’un moment #vihappy

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *